Home Over Mari Voor Jou? Behandeltraject Tarieven Contact  
 
  training - Positieve psychologie praktisch                               toepassen in de praktijk  
 

 

Positieve Psychologie

praktisch toepassen in de praktijk

Doelgroep

Coaches, Counsellors, Psychosociaal hulpverleners, Poh GGZ en andere medewerkers uit de reguliere en complementaire hulpverlening.

Na de training!

- Weet je de achtergrond van positieve psychologie

- Kun je een groepstraining geven voor meer welbevinden

- Kun je de methodiek individueel toepassen bij je cliŽnten

De training bestaat uit twee dagdelen ( 1 dag) en huiswerkopdrachten ter voorbereiding. We werken met het boek: ďDit is jouw levenĒ van Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen. Dit boek dien je zelf aan te schaffen.

Start 6 weken voor de bijeenkomst
Van te voren (ongeveer 6 weken voor de bijeenkomst) start je met het invullen van het onderzoek . Je ontvangt na de inschrijven en het betalen van het cursus geld de inlog gegevens voor dit onderzoek. Door middel van het onderzoek weet je welke hoofdstukken voor jou het meest van belang zijn. Daarnaast lees je het boek: ďdit is jouw levenĒ en maak je, voor de trainingsdag, in ieder geval de huiswerkopdrachten van hoofdstuk 1, 2. Noteer vragen, je (positieve) ervaringen en waar je tegen aan loopt en wat je in de bijeenkomst wil bespreken.

De voorbereiding heeft een tweeledig doel: je maakt je de theorie eigen ťn je ervaart wat een cliŽnt zou kunnen ervaren bij het maken van de opdrachten.

De training beslaat 1 dag. Op de trainingsdag gaan we aan de slag met (aanvullende) opdrachten, bespreken we huiswerkopdrachten en delen we de ervaringen.

De trainingsdag sluit aan op de vragen en behoeftes van jou als deelnemer. Het is dus heel belangrijk om je goed voor te bereiden en vragen te stellen.

Daarnaast behandelen we:

- De positieve psychologie

- Het drie emotieregulatiesysteem

- Broaden en build theorie

- Savoring

- Sterke kanten

Na aanmelding en betaling ontvang je: Het sterke kanten feedback formulier, het draaiboek voor de opzet van een training, protocol voor het begeleiden van een individuele cliŽnt en inlog codes voor je onderzoek

Start data 2018:

31 maart of 5 april.

Tijd: 9.30-16.30

Locatie: Buurtcentum de Jager, Teun de Jagerdreef 1, 3561 JK Utrecht

Kosten:

De training kost € 150,-. Het boek dient u zelf aan te schaffen.

De training is geacrediteerd door de ABvC en geeft je 7 punten.

Meld je aan!

Dit kan per mail:

info@mari-counseling.nl

maria@fenikscoaching.nl

Als je eerst nog informatie wil; dat kan. Bel met Maria Schreuders: 0627398138 of Irma van den Brink: 0644322564 of maak een belafspraak via de mail.

Aanmelden kan tot 1e week februari 2018.

Wacht niet te lang want vol is vol!